Hírek, események, semmiségek, spontán impulzusok Bartuc Gabriella tolmácsolásában- mert nekünk jár a valóság

Ami az újságból kimarad

Ami az újságból kimarad

Ki lesz a jelölt? Fröhlich András gondolatai az időközi választásról

2014. november 25. - Bartuc Gabriella

Fröhlich András újabb cikket küldött a blogomba. A veszprémi időközi választással kapcsolatban osztja meg gondolatait.

Újpesten nem várt magabiztossággal nyert a szocialista jelölt, így a veszprémi időközi választáson dől el, hogy marad-e a kormányoldali kétharmad. Az itteni, november 17-ei tüntetés megmutatta, hogy a megyeszékhelyen is sokan elégedetlenek a jelenlegi hatalommal és fel is vállalják felháborodásukat. Megkockáztatom, ebben a hagyományosan jobboldali kerületben esélyes lett az ellenzéki jelölt. A kérdés, ki ő?

Akárki, minél előbb meg kell nevezni. Több mint húsz településen kell megismertetni, szóval nem csak a lehetőség óriási, de a felelősség is. El lehet ugyanis rontani. Az országgyűlési és helyhatósági választások előtti hónapok politikája megmutatta, hová vezet az országos tökölés: a szétforgácsolódáshoz. Veszprém ebben üdítő kivétel, itt az MSZP és a DK más kicsikkel együtt mindkét alkalommal közösen indított jelöltet. Eljött az ideje, hogy az LMP is csatlakozzon, a különállás néha arcvesztőbb, mint a közreműködés. Ha ez az önállóságára kényes kis öko párt komolyan gondolja, hogy a Fidesz legyőzhető, akkor most érdemben is tehet érte valamit.

Az ellenzéki győzelem persze, nem rajtuk múlik. Az embereknek elegük van a politikusokból, igazi esélyes egy civil jelölt lehet, akit azonban pajzsra emelhetnek a fideszes kétharmad ellen valóban hadat üzenni akaró pártok. Ahogy a környezetemet nézem, a Fidesz-szavazók közül is voksolnak majd rá, mert a teljhatalomból az ő logikájuk szerint is elég volt. Kisebbik fiammal a János vitézt tanuljuk. Petőfi hat nap, hat éjjel vetette papírra a magyar irodalom e kiemelkedő alkotását. Petőfi bezárkózott, pipafüstbe burkolózott, és nem engedte, hogy elhagyja az ihlet. Ihletett pillanata ez a veszprémi, ellenzéki politizálásnak.

Ha te is szeretnél vendégszerzőként megjelenni a blogon írj nekem a bartucgabi@gmail.com email címre!

Kövessétek a facebook oldat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://bartucgabi.blog.hu/api/trackback/id/tr96931113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása