Hírek, események, semmiségek, spontán impulzusok Bartuc Gabriella tolmácsolásában- mert nekünk jár a valóság

Ami az újságból kimarad

Ami az újságból kimarad

Hitchcock Akaliban

2014. december 26. - Bartuc Gabriella

Fekete madarak tömegét láttuk pénteken délután Balatonakali határában, a dörgicsei elágazásnál az út mellett. Hitchcocki asszociációkat keltenek (Birds, 1963), persze semmi apokalipszis, támadás meg végítélet :) , mint Bodega Bay-ben, ezek itt csak tollászkodnak, várakoznak, kárognak kicsit. Amikor lekanyarodtunk hozzájuk, hogy lefotózzuk a filmbe illő varjútömeget, hirtelen felröppentek, fekete légihálót képezve. Átszálltak az út túloldalára, a focipályára. Nem strapálták magukat, nem mentek messzire, úgy tűnik, szeretik ezt a rétet, ami abból is látszik, hogy a környező magas fákon ott gubbasztanak a társaik, ők aztán nem ugrálnak egy autó, meg egy fényképezőgép miatt.

Nyilván nem csak Hitchcock miatt hátborzongatóak a varjak, szegények, olyan elátkozott lelkek és hát ilyen tömegesen járnak. :) A mondák az istenek hírnökének tartják a varjakat a hollókkal együtt, előrejelzik a szerencsétlenséget és a halált, ami nyilván hülyeség, de mégis beleborzongunk a látványba.

 Kövessétek a facebook oldat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://bartucgabi.blog.hu/api/trackback/id/tr847013003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása