Kis túlzással, több volt a híresség a paloznaki falusi disznóvágáson, mint a kolbász. Hogy csak néhány nagy nevet említsünk: ott beszélgetett és poharazgatott kedélyesen Haumann Péter, a Nemzet Színésze, a hetven évesen is nagyon sármos Trokán Péter a hurkakészítés rejtelmeire koncentrált, Naményi Miklós nyugalmazott főorvos pedig a frissen sült pecsenyehús nyomába eredt. Sok híres ember él ebben a barátságos kis balatoni faluban, illetve itt van nyaralójuk, vagy csak egyszerűen jól érzik Paloznakon magukat, szeretnek itt lenni.
A Paloznaki Civil Egyesület szervezésében falusi disznótor volt a faluház udvarán szombaton. Pauer Lajos böllér irányításával szép komótosan feldolgozták és közben kóstolgatták és kóstoltatták a 170 kilós disznó frissen sült részeit. A pecsenye és a sült kolbász kötelező. Az ínyencek ismerik a szabályt: a zsebkést mindig tartsd magadnál, sose tudni, mikor akad egy kis kóstolnivaló. Hagymás sült vér például, vagy fokhagymás máj, hurka meg ilyesmi a nagyapáinktól és nagyanyáinktól tanult disznótoros hagyományok szerint. Ismét megtapasztalhatták a vendégek, hogy az immár sokadik éve megtartott rendezvényen az ilyen egyszerű népi ételeket hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek elkészíteni.
A gyerekek is nagyon élvezték az egészet, a kolbásztöltő versenyt is egy kislány, a kilencéves Horváth Magdolna nyerte anyukájával, Kovács Emese képviselőnővel, a Csopak Környéki Borút Egyesület elnökével az Anyja lánya nevű csapatban.
Aki nem tudott betelni a „disznóságokkal”, vásárolhatott is Spirk Lászlóné lovasi kistermelőtől, észbontó szárazkolbászt, füstöltsonkát.